Na putevima u Srbiji saobraćaj je umerenog intenziteta, ali krajem dana može doći do zadržavanja i zastoja zbog očekivanog priliva vozila ka gradskim sredinama, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

 

– Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta, ali se krajem dana očekuje pojačan priliv vozila ka većim gradskim sredinama, tako da apelujemo na vozače da imaju strpljenja i budu tolerantni u vožnji, jer može doći do kraćih zadržavanja i zastoja, pogotovo na naplatnim rampama – navedeno je u saopštenju AMSS-a.

Dodaje se da je u večernjim satima moguće stvaranje poledice, zbog temperatura nižih u odnosu na dnevne, pa se vozačima savetuje oprezna vožnja.

Kako je navedeno, prilazi Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini, Tari, Bukulji i Divčibarama su prohodni, ali se preporučuje oprezna vožnja zbog raskvašenog snega na kolovozima u tim predelima i obavezna zimska oprem.

Na mnogim putnim pravcima na snazi je zabrana za šlepere i kamione

Kako je navedeno, na delu autoputa E-75, u smeru Beograd-Niš, od petlje “Umčari” do petlje “Vodanj”, od 7.00 do 17.00 zbog izvodjenja radova sabobraćaj će se odvijati u preticajnoj saobraćajnoj traci.

AMSS je saopštio da na delu autoputa E-75 u zoni Novog Sada, od petlje ”Temerin” do petlje ”Zrenjanin”, važi izmenjen režim saobraćaja zbog radova.

Prema informacijama Uprave granične Policije, na terminalima na srpskim granicama nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

Kako je saopštilo JP “Putevi Srbije”, na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenje i usporen, pa se vozačima savetuje da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i brzinu kretanja prilagode uslovima na putu.loading...