Usporen saobraćaj zbog snega na kolovozu: Vozači, obavezno izbegavajte ove deonice!

sneg
pixabay.com

U Srbiji je saobraćaj usporen zbog zimskih uslova vožnje, a najviše snega je palo u južnim, jugoističnim, istočnim i zapadnim krajevima dok je na pojedinim deonicama došlo i do stvaranje manjih snežnih nanosa.

 

Vozače očekuje dobra prohodnost na autoputevima i putevima prvog i drugog prioriteta, u nižim predelima kolovozi su mokri ili pod manjim snežnim pokrivačem kojeg ima u raskvašenom stanju, dok na putevima drugog i trećeg prioriteta u višim predelima treba računati sa snegom na kolovozu do 5 cm, a na putevima u planinskim područjima i do 10 cm, saopštio je jutros AMSS.

I pored intezivnih intervencija putara na posipanju kritičnih deonica jak mraz i veoma niske temperature pretvaraju svaku iole vlažnu deonicu u led ili izraženu poledicu na koju posebno upozoravamo vozače.

Na jugu i jugoistoku Srbije, kao i na području Tutina, Sjenice Ivanjice i Novog Pazara gde ima najviše snega i gde je najhladnije, vozačima se savetuje da koriste isključivo glavne putne pravce.

U planiskim predelima saobraćaj je otežan i odvija se isključivo uz obaveznu upotrebu lanaca.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15 do 20 minuta.

Na snazi je zabrana kako na ulazu tako i na izlazu iz zemlje na sledećim graničnim prelazima sa Hrvatskom Šid, Sot, Bogojevo, Ljuba i Bačka Palanka.

U većem delu Srbije i danas će biti pretežno oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa snegom. Više padavina očekuje se uveče i tokom noći na jugozapadu.