SAOBRAĆAJNA POLICIJA UPOZORAVA: Ovo su najčešći UZROCI NESREĆA, a većina jednu stvar STALNO RADI!

Prevelika brzina, pijanstvo, nekorišćenje pojasa, telefoni u vožnji...

BETA

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je neprilagođena brzina, rekao je danas komandir Saobraćajne policije u Jagodini Dalibor Mosić i ukazao da policija kontroliše brzinu na putevima u Pomoravlju.

Tokom juna sankcionisano je 365 prekršilaca koji su vozili neprilagođenom brzinom, 47 onih koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, 338 ljudi nije koristilo sigurnosni pojas, a 95 vozača je uhvaćeno dok je upotrebljavalo mobilni telefon tokom vožnje, rekao je Mosić.

U Pomoravskom okrugu se tokom juna dogodila 51 saobraćajna nesreća, dve osobe su poginule, i to na auto-putu, a desetoro je teže povređeno, naveo je on.

Broj saobraćajnih udesa i broj povređenih su juna ove godine bili manji nego juna prošle – ali juna prošle godine je poginula jedna osoba, a juna ove godine dve. 

Tokom juna evidentirana je 51 saobraćajna nesreća, a godinu dana ranije su bile 62. Broj udesa s povređenima je opao sa 35 na 23.

U junu ove godine 10 osoba teže je povređeno, a 24 osobe lakše. U istom mesecu prošle godine 15 je teže povređeno, a 29 lakše.