SASLUŠANA MAJKA ŽENE KOJA SE PORODILA U STANU: Otkrila zašto je bacila bebu u kontejner

Više javno tužilaštvo saslušalo je danas B. P. (61) iz Obrenovca, babu novorođenčeta koje je preksinoć pronađano u kontejneru, zbog sumnje da je izvršila krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

kontejner
pixabay

Ona je pred tužiocem iznela odbranu, a Nova prenosi da se osumnjičena branila tvrdnjama da je mislila da je beba rođena mrtva.

Baba se tereti da je nakon što se njena ćerka porodila u stanu, bebu bacila u kontejner ispred zgrade u Ulici kralja Milana u Obrenovcu. Dete je posle nekoliko sati u krvavim kesama pronašao vozač saniteta Hitne pomoći, nakon što je prethodno, po pozivu odvezao majku u GAK zbog ginekoloških tegoba. Tamošnji lekari su utvrdili da se devojka porodila, nakon čega je krenula potraga za bebom.

– Obavljeno je saslušanje B.P., na okolnosti koje se odnose na pokušaj teškog ubistva njenog unučeta, bebe koja je i oštećeno lice. B. P. je iznela svoju odbranu, a pritvor predložen po tačkama 2,3 i 4. Obzirom da je delom oštećeno dete, maloletno lice, kao i da se imaju ispitati svedoci, u ovom trenutku detalje se neće iznositi – rekla je za portal Nova.rs portparolka Irena Bjeloš.

Vozač saniteta Hitne pomoći Dušan Marjanović spasao je život novorođenčetu koje je sinoć pronašao u kontejneru u obrenovačkom naselju Rajkovac, nedugo pošto je u GAK Višegradska prevezao pacijentkinju (23) zbog ginekoloških tegoba. Nakon što se ispostavilo da se devojka porodila, ekipa Hitne pomoći je krenula u potragu za bebom, koju je slučajno pronašao vozač Marjanović, bačenu u krvave kese.