SASLUŠANI MLADIĆI KOJI SU DONELI VEŠALA: MUP tvrdi da su pristalice “Dveri”, a evo šta o tome kaže opozicija

Muškarci koji su identifikovani da su nosili vešala na subotnjem protestu "Jedan od pet miliona" u Beogradu privedeni su na saslušanje u beogradsku policijsku stanicu "29. novembar", javila je televizija N1.

BETA/EMIL VAS

Kako je preneo TV N1, jedna od privedenih osoba je maloletna.

Televizija N1 podseća da je državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković rekla da se radi o pristalicama pokreta Dveri i Saveza za Srbiju.

Savez za Srbiju ogradio se ranije danas od učesnika subotnje šetnje koji je nosio maketu vešala i ocenio da su takvi performansi pogrešni i da ne odražavaju ideje zbog kojih se odvijaju protesti u više od 50 gradova i opština Srbije.

Pokret Dveri je saopštio da je “slučaj sa nošenjem vešala na protestu još jedan spin iz režimske kuhinje” i da je “vladajući režim u panici zbog toga što su prošle nedelje protesti protiv Vučićeve vlasti održani u 50 gradova u Srbiji i što je u Beogradu na ulice izašlo preko 50.000 ljudi”.

Po navodima pokreta Dveri, mediji pod kontrolom vlasti maksimalno koriste besmislice kako bi oblatili proteste i “jedna od njih su nekakva vešala koja niko nije video ni kada su doneta ni kada su odneta sa protesta”.

– Na društvenim mrežama se vrlo brzo posle protesta pojavila slika mladića koji je nosio vešala i to slika u majici sa logom SNS. Shvativši da je njihova provokacija otkrivena, Nebojša Stefanović je brže bolje objavio da policija traga za dve osobe, a jutros režimski mediji objavljuju da su pronadjeni i da se radi o pristalicama Dveri. Pri tom nisu objavljena njihova imena – naveo je pokret Dveri.