SASTANAK VLASTI I OPOZICIJE održan na fakultetu! Tema su bili IZBORI, a evo KO JE SVE PRISUSTVOVAO

Na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu održan je sastanak predstavnika vlasti i opozicije, uz prisustvo civilnog sektora. Nezvanično, N1 saznaje da je reč o pripremnom sastanku za dijalog o izbornim uslovima.

Facebook FPN

Na nalepnicama koje su izlepljene u holu FPN-a, navodi se da je u pitanju dijalog o izborima 2020, odnosno, neka vrsta okruglog stola koji se održava u organizaciji Fonda za otvoreno društvo. Sve ostalo je, kako kaže reporterka N1, pod velom tajne.

Dekan FPN-a Dragan Simić, koji je bio jedan od uvodničara na skupu, izjavio za N1 da je do sastanka došlo na inicijativu Fonda za otvoreno društvo i da je time otvoren dijalog o izbornim uslovima.

“Čim smo seli zajedno to je dobar znak. To je znak da postoji svest i velika potreba da se razgovara, a to je već nešto”, rekao je Simić.

Kako javlja reporterka N1, u zgradu fakulteta su, između ostalih, ušli ministar policije Nebojša Stefanović, poslanici Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Vladimir Orlić i Vladimir Đukanović, lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, kao i poslanica u Skupštini Srbije Marinika Tepić i predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov.

Takođe, sastanku prisustvuju i predstavnici civilnog sektora – predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht i Milan Antonijević iz Fonda za otvoreno društvo koji moderira okrugli sto. Prisutan je i Bojan Klačar iz CeSID-a, kao i predstavnici Crte.