SAZNAJTE NA VREME: Evo gde možete da proverite da li ste UPISANI U BIRAČKI SPISAK

Izbori
Wikipedia/Rama

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je u petak Ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i Odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike za 24. april. Istog dana u Srbiji će biti održani i pokrajinski i lokalni izbori, a vi sada možete da proverite da li ste upisani na jedinstveni birački spisak.

 

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave omogućilo je građanima da provere da li su upisani na jedinstveni birački spisak koji se nalazi na njihovom sajtu.

Naime, na sajtu ministarstva (www.mduls.gov.rs) u gornjem desnom uglu nalazi se baner “provera upisa u jedinstveni birački spisak“. Kada kliknete na njega, otvara se novi prozor u kojem se od vas traži da unesete svoj jedinstveni matični broj.

Beograđani piju NAJSKUPLJU KAFU: Jedna kafa u glavnom gradu kao ČETIRI u unutrašnjosti

Nakon toga dobićete informaciju o glasanju birača po mestu prebivališta: broj biračkog mesta, biračko mesto, adresa, grad i opština.

Na sajtu ministarstva takođe stoji i napomena da “upit u birački spisak sadrži podatak o glasanju birača po mestu prebivališta, a ne i podatak da će birač na predstojećim izborima glasati prema izabranom mestu glasanja odnosno prema mestu boravišta u inostranstvu”.

Ukoliko primetite nedostatke nakon izvršenog upita u jedinstveni birački spisak potrebno je da podnesete zahtev za promenu (upis, izmena, dopuna, ispravka ili brisanje) u biračkom spisku opštinskoj odnosno gradskoj upravi prema mestu prebivališta, odnosno boravišta za interno raseljena lica.