SCENA O KOJOJ BRUJI SRBIJA: Predsednik DS-a NAPUSTIO STUDIO RTS-a usred emisije UŽIVO (VIDEO)

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac napustio je sinoć TV emisiju "Upitnik" na Radio-televiziji Srbije zbog, kako je tokom emisije okarakterisao "nemogućnosti da završi misao" i "konstantno upadanje u reč" potpredsednika Srpske napredne stranke Milenka Jovanova.

Printscreen

– U takvoj atmosferi, uz permanentno preusmeravanje razgovora van tematskog okvira emisije, najdirektnijih uvreda i iznošenja neistina, Lutovac je napustio studio poručivši da je neodgovorno učestvovati u nečemu što prema sadrzaju nije dijalog, što prema motivima nije traganje za odgovorom, što prema prikazanom nije medijsko predstavljanje, već napad na opoziciju – navodi se u saopštenju DS-a.

ZAPANJIO SRBIJU: Odbornik NAPREDNJAKA otvorio dušu, pa na sednici “OPLEO” PO SVOJIMA (VIDEO)

U saopštenju se navodi i da je Lutovac više puta uputio molbu voditeljki Oliveri Jovićević da kao autor interveniše i omogući ravnopravni dijalog, što je, po oceni DS, “ostalo bez odjeka”.

Neposredno pre njegovog napuštanja emisije, Olivera Jovićević je Lutovcu rekla da “uđe u debatu”, kao i da “(on) nije u pozorištu”, na šta je on odgovorio da uz konstantne upadice Jovanova ne može da završi misao, kao i da njegov sagovornik “nema odgovore ni na jedno krucijalno, važno pitanje”.

OLIVERA JOVIĆEVIĆ nakon “skandala” na RTS-u: Gost joj napustio emisiju, a evo šta kaže AUTORKA “UPITNIKA”

U emisiji su učestvovali i lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj i generalni sekretar Pokreta Socijalista Đorđe Komlenski.