SEĆANJE NA OLIVERA: Danas godišnji pomen Ivanoviću na Novom groblju u Beogradu

Na Novom groblju u Beogradu danas će biti održan godišnji pomen ubijenom lideru gradjanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" (GI SDP) Oliveru Ivanoviću.

Beta

Pomen je najavila inicijativa SDP čiji je Ivanović bio osnivač, za 11 časova.

Godišnjica ubistva biće obeležena i u sredu 16. januara u 10 časova u Kosovskoj Mitrovici polaganjem cveća i paljenjem sveća na mestu ubistva Ivanovića.

DOBILI INFORMACIJE OD STRANE SLUŽBE?! “Ivanovića je ubila petočlana grupa, ovo su NJIHOVA IMENA i planovi”

Ksenija Božović iz inicijative SDP rekla je za izdanje “Politike” od subote, 12. januara da su poslali pisma na adrese međunarodnih predstavnika, kao i ambasadama i predstavnicima inostranih kancelarija u Prištini, u kojima su naglasili da GI SDP traži da predstavnici medjunarodnih zajednica 16. januara sa mesta ubistva pošalju jasnu poruku, posebno kosovskim institucijama da moraju mnogo ozbiljnije da rade na rasvetljavanju ubistva.

“Na međunarodnoj zajednici je da izvrši pritisak na Prištinu, kako bi se krenulo sa mrtve tačke. Već godinu dana mi nemamo nijedan detalj u istrazi koja bi dala bilo kakav rezultat. Pitanje je koliko je Prištini stalo da se ubica i nalogodavci izvedu pred lice pravde”, rekla je Božović.

MINISTARKA PRAVDE: “Prosledili smo Prištini zapisnike sa saslušanja o ubistvu Olivera Ivanovića”

Lider GI SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine iz vatrenog oružja ispred kancelarija svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Ivanović je sahranjen na Novom groblju u Beogradu.

Počinioci i nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića još nisu pronađeni.