SEĆATE SE ZUBARA KOJI JE UBIO LAVA SESILA? Evo koju zaštićenu životinju je ULOVIO SADA (UZNEMIRUJUĆ SADRŽAJ)

Volter Palmer ne mari mnogo za kritike javnosti i organizacija za zaštitu životinja, pošto je njegov poslednji ulovom, za koji je platio 100.000 dolara, bila zaštićena vrsta altajskog muflona.

pixabay

Američki zubar dospeo je u žižu javnosti kada je 2015. godine ubio lava Sesila, što je izazvalo osudu svetske javnosti, zbog čega su ga vlasti Zimbabvea prozvale državnim neprijateljem.

Iako se Palmer tada pravdao da je mislio da je lov na Sesila legalno organizovan (za šta je platio 50.000 evra), stomatolog iz Minesote nije prestao da lovi zaštićene životinje.

Ovaj put argalije u Mongoliji.

Palmer je, navodno, identifikovan na fotografiji dvojice muškaraca čija su lica isečena iz kadra koji ponosno stoje i drže za rogove mrtvog altajskog argala – najveću vrstu muflona na svetu.

Kako navodi Svetski fond za prirodu, argali su zakonom zaštićena vrsta u Mongoliji i lov na njih je strogo zabranjen. Iako vrsta još nije na listi ugroženih,

Britanski list Dejli miror navodi da je zubar otputovao u Mongoliju prošlog avgusta, zajedno sa prijateljem Brentom Sinklerom. Plenu su ušli u trag uz pomoć lokalnih vodiča.

List takođe navodi da je ovan najverovatnije ubijen strelom, što nije čudno za Palmera koji je još 2009. godine privukao pažnju Njujork tajmsa zbog upotrebe samostrela u lovu na divlje zveri.

Palmer se tada hvalio da je naučio da njime majstorski barata i da je sposoban da pogodi metu na razdaljini od 90 metara.

Zubar je pre toga godinu dana osuđen na godinu dana zatvora uslovno i novčanu kaznu od 2.400 dolara zbog ubistva crnog medveda van rezervata, u Viskonsinu.

View this post on Instagram

#Repost @animal_defenders_international • • • • • • We must push hard to secure laws to stop people like Palmer from their degenerate killing for fun. Five years ago he got away with the torture and slaughter of innocent Cecil – and he is still doing it! TAKE ACTION AGAINST TROPHY HUNTING! IN THE US, urge your legislators to support the CECIL Act (HR2245) and the ProTECT Act (HR4804) to ban the import of body parts from #endangered/threatened animal species: https://bit.ly/contactUSlegislators [LINK ALSO IN BIO] IN THE UK, Prime Minister @borisjohnsonuk must #GetTheBanDone and stop hunting trophy imports. Ask your MP to support the Ban Trophy Hunting Early Day Motion #50: https://www.theyworkforyou.com/ [LINK ALSO IN BIO] #BanTrophyHunting #wildlife #CecilTheLion #StopTheHunters #StopTrophyHunting #WalterPalmer #TakeAction #ADI #AnimalDefendersInternational #ProTECTAct sponsor: @repjacksonlee #CECILAct sponsor: @repraulgrijalva

A post shared by Dilys Rayson (@dilysrayson) on