Sedmaci sa Kosova ošišali su se ‘do glave’ i poslali VAŽNU PORUKU O DRUGARSTVU (VIDEO)

Učenici
Printscreen/Youtube

Škola u Donjoj Gušterici koja se nalazi u Lipljanu postala je pravi simbol drugarstva. Naime, učenici Osnovne škole "Knez Lazar" privukli su pažnju medija nesvakidašnjim gestom: oni su se ošišali na kratko kako bi pružili podršku svom drugu Stefanu koji je oboleo od maligne bolesti štitaste žlezde.

 

Učenik VII/1 Milan Jovanović je dao predlog da se dečaci ošišaju u znak solidarnosti. Ostali drugovi iz odeljenja su odmah prihvatili ideju i pitali razrednog starešinu Marka Kukurekovića za mišljenje.

– Prvo nisam znao šta da im kažem jer pojedina deca su imala dužu kosu, nisam znao kako će da reaguju njihovi roditelji, tako da sam na kraju to prepustio njima da oni sami donesu konačnu odluku.

Ponosni starešina kaže da su se već sutradan ošišali, ali ne samo deca iz Stefanovog odeljenja, već i iz drugih razreda.

– Niko njih nije terao, niti im obećavao nešto zauzvrat niti su tražili medijsku pažnju, to se desilo spontano. Ja sam bio prijatno iznenađen kada sam čuo za tu ideju. Ovako nešto je nesvakidašnje, dirljiv čin, nesebičan i na neki način oni su pokušali da Stefanu olakšaju budući povratak u školu kako se ne bi razlikovao od ostale dece – priča razredni Kukureković.

Stefanova reakcija
Razredni je rekao da je Stefan je danas došao u školu da se vidi i pozdravi sa drugarima, da je baš dirnut i da mu nedostaje škola. Sada je na lečenju u Beogradu, tako da za njega je sve ovo imalo poseban, pozitivan uticaj.

– Nadamo se da će mu ovo pomoći da se što pre vrati kod nas. On je sada privremeno upisao školu u Beogradu da ne bi gubio godinu, ali čim se bolest povuče nadamo se da, kako je i sam rekao, da će se vratiti kod nas u školu – kaže Kukureković.

Ovo je bitna stvar i za društvo

Kukureković je za kraj još jednom naglasio da je ovo super stvar kako za Stefana, tako i za društvo. Ovo pokazuje da deca mogu da budu solidarna.

– Nikakve kalkulacije tu nije bilo, to je sve bilo od srca. Mislim da će ovo na kraju pomoći Stefanu da se izvuče – nada se razredni starešina Marko Kukureković.