DRAMA U CENTRU LESKOVCA: Saobraćajci sprečili mladića da izvrši samoubistvo!

Dvojica saobraćajnih policajaca sprečila su Leskovčanina (34) da skoči s mosta u reku Veternicu.

policija
Pixabay.com

Prema rečima policajaca, drama se odigravala sinoć u centru Leskovca na mostu na Bulevaru oslobodjenja, naočigled prolaznika.

Policajci Ratko Stanković i Miloš Golubović, koji su nakon dojave stigli za pola minuta na lice mesta, odmah su zaustavili saobraćaj i krenuli ka čoveku koji je preskočio ogradu mosta.

– Morali smo da ostanemo pribrani jer su sekunde odlučivale o tome da li će da skoči sa mosta ili ne. Zato smo krenuli s pričom na pristojnom odstojanju kako ga ne bismo dodatno uznemirili – rekli su Stanković i Golubović za Betu.

Policajci su se obraćali čoveku nekoliko minuta, a on je samo ćutao.

– Pričali smo mu sve što smo znali, sve što su nas učili kako da se ponašamo u takvim situacijama. Na kraju nam je dozvolio da mu priđemo. Uhvatili smo ga za ruke i prebacili preko ograde, a potom pozvali hitnu pomoć – kazao je Golubović, koji je pre sedam meseci obukao uniformu.

Ovo nije prvi slučaj da saobraćajni policajci spasavaju ljude koji sa dva mosta u centru Leskovca pokušavaju da skoče u reku. Pre šest meseci njihove kolege su na sličan način sprečili mladića da sebi oduzme život, a nešto ranije policajci su izvukli stariju ženu koja je skočila u reku.loading...