SENTA ZAVIJENA U CRNO: Sahranjen dečak kog su rastrgli psi, od reči njegove majke srce se KIDA (FOTO)

Porodica moli za razumevanje i mir...

sahrana
Pixabay.com

Na katoličkom groblju u Senti danas je sahranjen četvorogodišnji D. B, mališan koga su u utorak nasmrt izujedali porodični psi.

Porodica je u beskrajnom bolu i tuzi na večni počinak ispratila dečaka, jedinca Martine B. koja se žestoko borila sa psima da spase svoje dete.

Otkada se dogodila nezapamćena tragedija, i to na dan kada je maleni D. B. rođen, u ovom gradiću je sve utihnulo.

Meštani saosećaju sa porodicom i ističu da ih je tragedija sve pogodila.

Rodbina, prijatelji, poznanici, komšije prolaze strašne trenutke i ne žele da komentarišu okolnosti koje su dovele do smrti deteta.

Dečakova prabaka Terezi B. iz Ade je izjavila da su psi, dva rotvajlera koji su usmrtili dete i doberman bili u dvorištu kuće, bili u vlasništvu dečakovog oca. Prema njenim rečima njena unuka Martina je tražila od bivšeg partnera da odvede pse.

Takođe, prema rečima prabake, psi nikada nisu ranije napadali i D. B. je bez incidenata, bez straha, srećno uz majku, odrastao. U suzama i skrhana bolom žena je rekla da ne zna šta se dogodilo kobne noći, osim što joj je unuka telefonom ispričala borbu za sinovljev život. Zamolila je i da pozove njenog oca, Terezijinog sina.

Priseća se svog veselog praunuka koga su svi voleli i kroz suze kaže da dečakovu majku život nije mazio. Naprotiv, brinula je o majci bez koje je ostala pre oko deset godina.

Martina B. se celim telom bacila u odbranu sina i sama zadobila teške povrede, psi su je izujedali i po leđima i rukama.

Međutim, rana koja nikada neće moći da zaraste je gubitak njenog jedinca od koga se prethodnog dana i oprostila na društvenim mrežama.

Oproštajna poruka
printscreen

– Mama te voli dragulju mamin najveći, zauvek si srce mog srca, duša moje duše, zauvek si snaga zbog koje se borim, zauvek si najlepši mamin, zauvek si najlepši osmeh, zauvek si sve što može biti zauvek. Sine mamin, jedincu moj, zauvek si tu uz mene i mama te oseća i voli zauvek najviše na svetu!!! – napisala je ona.

Koliko je dečak bio omiljen i koliko je majka poštovana govori i ogroman broj poruka podrške i saučešća u njenom bolu.

Tragedija koja je zauvek razdvojila mladu majku od deteta dogodila se kada je dostavljač doneo picu koju dečak najviše voli i krenuo je da zatvori vrata od kuće. Psi, dva rotvajlera, žestoko su nasrnula na dete…

D. B. je preminuo nedugo posle napada pasa na putu za bolnicu u Novom Sadu.

Iz kuće na periferiji Sente psi su odvedeni i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Subotici eutanazirani. Pse je uspavala vetrinarska služba iz Sente, a specijalnim vozilom su prevezeni u Veterinarsku stanicu u Kikindi. Prema nezvaničnim podacima psi su bili negativni na besnilo.

Kapija sa posmrtnicom D. B. u Vozarskoj 5, iza koje se dogodila tragedija, je i dalje zapečačena.