Sergej Trifunović potvrdio: Pokret slobodnih građana IDE NA IZBORE, odustali od bojkota

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović rekao je na konferenciji za medije da je PSG doneo odluku da izađe na izbore.

Sergej Trifunović
Printscreen

“Bio sam u kampanji DOS-a i ono što sam ja video – u bojkotu ne može ništa da se desi, onaj ko zove na građansku neposlušnost ne može tu neposlušnost da izvede. Svesni smo da se uslovi nisu promenili nabolje”, rekao je Trifunović.

Prema njegovim rečima argumenti za bojkot i izbore su bili jednako validni. Ipak, navodi da je već 30 godina na ulici boreći se protiv mnogih političkih opcija, ali da jednako nema poverenje u bivše opozicione igrače koji su bili na vlasti.

U celoj priči pre epidemije u PSG je 52 posto članova bilo za izlazak na izbore, a 48 za bojkot, a Trifunović kaže i dodaje da je tada uzeo pravo da tada izabere bojkot jer je važno da opozicija bude složna. Međutim stvari su se u poslednjem periodu promenile.

“Bojkot je agneta onih koji nisu uspeli da pređu cenzus. To je legitimno. Došao sam da skupim glasove nepoverljivih birača bivših vlasti od Đilasa i Jeremića, o kojima i dalje imam lepo mišljenje, jer mislim da su iskreni borci. Niko me nikada od sih njih nije ubedio šta posle bojkota treba da se desi”, objašnjava.

Rekao je da je ranije odbijao novčane ponude za učešće i dodao: “Ne znam odakle ideja da sam ja sad uzeo neke pare.”