SERIJA INCIDENATA NAD SRBIMA: U napadu povređena četvorica DEČAKA

Grupa srpskih momaka zadobila je telesne povrede u napadu grupe Albanaca u Babinom Mostu kod Obilića.

pixabay

Do napada je došlo sinoć oko 22 časa, kada su se četiri srpska srednjoškolca kretala selom i naišli na grupu od šestorice Albanaca iz istog sela.

Roditelji jednog od povređenih mladića iz porodice Slavić preneli su RTS-u da je do napada došlo bez ikakvog povoda, te da je njihov sin od udaraca zadobio povrede po glavi i telu.

“Najpre su ih napali na seoskom putu da bi zatim nastavili sa napadom kada su naša deca krenula da beže prema susednim kućama, kako bi se sklonila. Sustigli su ih i tukli po glavi i stomaku, grudima. Naneli su im povrede, a lekari će da utvrde kog su stepena”, rekli su iz porodice Slavić.

Svi napadnuti mladići su pregledani u lokalnoj ambulanti iz koje su ih upitili na detaljne preglede u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici.

Porodice povređenih momaka su napad prijavile policiji koja je otvorila istragu.

Babin Most je etnički mešovito selo, između Prištine i Kosovske Mitrovice.

Đurić: Izraz političke mržnje

Direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić je rekao za RTS da je napad u Babinom mostu izraz političke mržnje koju vode pojedini političari iz Prištine.

Navodi da napad nije izolovan, niti je prvi i da policija nije kaznila one koji su odgovorni za seriju incidenata.

Đurić je naveo da je Babin most selo koje se nalazi na strateški važno mmestu između Prištine i Kosovske Mitrovice i da je očigledno cilj da se zastraše Srbi i nateraju da se isele.

Zahteva da Kfor uspostavi statično prisustvo u tom mestu.