Šešelj: ‘Nikolića nije imao pas za šta da ujede’

Šešelj
Twitter/@predsednikSRS

Mandatar Aleksandar Vučić kaže da razume da Vojislav Šešelj "napada" predsednika Srbije Tomislava Nikolića, jer lider SRS želi da se kandiduje na tu funkciju.

 

U skupštinskoj raspravi Vučić je, reagujući na Šešeljevu izjavu da bi trebalo ispitati Nikolićeve “kriminalne afere”, naveo da je predsednik Srbije dobro radio svoj posao, a da mu je jasno zašto ga Šešelj “napada”.

Šešelj je takav Vučićev odgovor prokomentarisao kao nekorektan ističući da će biti spreman da povuče kandidaturu za predsednika Srbije ukoliko se preduzmu zakonske mere na koje je država obavezna prema Tomislavu Nikoliću.

– Nije mi stalo, ali mi je stalo da ovde vlada zakon i pravda, a to ne može dok se ne procesuira predsednik republike – rekao je Šešelj, uz opasku da pre deset godina “Nikolića nije imao pas za šta da ujede” i da je i Vučić svedok “tajkunskog uspona” Tomislava Nikolića.

Šešelj je primetio i da cela Srbija zna da Nikolić ima lažnu fakultetsku diplomu.

– Pa nećete valjda vi reći da ne znate da ima lažnu diplomu, da je na pošten način diplomira i dao jedan ispit? Ako to kažete, ja podnosim ostavku – rekao je Šešelj.

Vučić je na to odgovorio da će se Šešelj sigurno kandidovati, isto onako kako, dodao je, on neće.

– Za razliku od drugih, svaki dan sam 15 godina proveo s Šešeljem i dobro ga znam i kada je ozbiljan i kada nije. To što je rekao da neće da se kandiduje, to mačku o rep okačite, kandidovaće se i te kako – rekao je Vučić.

A na prozivke Šešelja u vezi s fondacijom Dragice Nikolić, Vučić je rekao da ona tu fondaciju finansira donacijama različitih kompanija, prijatelja iz inostranstva, te da je, koliko zna, novac trošen na porodilišta, bolnice i druge stvari.

– Nisam blagajnik i ne mogu da vam kažem svaki dinar, ako imate sumnju, recite nam. Video sam da se mnogo majki i dece raduje onome što je uradila – rekao je Vučić i dodao da nema ništa protiv toga da se proveri svaki dinar, te da je uveren da je sve na čist način urađeno.loading...