ŠEŠELJ: Planiram da prošetam Trgom Bana Jelačića i odem u Gradsku kafanu

Seselj
Beta

Lider SRS Vojislav Šešelj predao je danas zahtev za izdavanje pasoša u MUP u Zemunu i najavio da mu je prva destinacija Zagreb, a da potom namerava u Sarajevu "obići staze svog detinjstva".

 

Lider radikala rekao je i da planira da obiđe celu Republiku Srpsku gde namerava da se uključi u predizbornu kampanju kad se budu održavali lokalni izbori.

 
Idem u Zagreb u vreme predizborne ćutnje. Po kom osnovu meni Hrvatska to može da zabrani? Nisu mi dostavili nikakvo rešenje. Ako me uhapse i deportuju, ja tu ništa ne mogu. Planiram da prošetam Trgom Bana Jelačića i odem u Gradsku kafanu, a šta će oni da urade, videćemo. Imaće priliku da njihova tisućletnja kultura dođe do izražaja – kaže za “Blic” lider SRS Vojislav Šešelj.

On kaže da će ići i na Kosovo iako postoji zabrana njegovog ulaska.

– Ako me tamo uhapse, podvrgnuće me hirurškom zahvatu, povaditi organe i skupo ih prodati. Moja jetra je svetski fenomen, oporavila se od dve metastaze, milioni evra se za nju mogu dobiti. Imam zdrave bubrege, oporavljeno srce u koje je ugrađen aparat koji su finansirale Ujedinjene nacije – kaže lider radikala.

Šešelj planira da obiđe Zagreb, iako mu je, kako navodi zagrebački “Jutarnji list”, Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske, nakon izricanja oslobađajuće presude u Haškom tribunalu, zabranilo ulazak u tu zemlju u narednih 20 godina.