ŠEŠELJ REŠIO DA PUTUJE: “Mogu da me uhapse u Hrvatskoj, baš me briga”

Šešelj
Printscreen/Youtube

ider radikala Vojislav Šešelj izjavio je da postoji mogućnost da ga uhapse u Hrvatskoj, ali da ga "baš briga".

 

On je dodao da je u Hagu dokazano da nema njegove krivice za zločine u Hrvatskoj za koje je bio optužen.

– Da me uhapse, drže beskrajno, spremaju suđenje protiv mene koje nikad neće početi, sve je to moguće, ali šta to mene briga. Ko tu gubi? Gubi Hrvatska nazovi država, a ne ja – rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

Upitan da li možda postoji optužnica protiv njega u Hrvatskoj, Šešelj je rekao da je postojala kolektivna optužnica na kojoj su se, pored njega, našli generali Veljko Kadijević, Blagoje Adžić, Aleksandar Vasiljević…

Ali to je optužnica, kako je rekao, za sve za šta mu je suđeno i u Hagu, a reč je o dve lokacije, u Istočnoj Slavoniji – Vukovaru i Ovčari i o Zapadnoj Slavoniji.

– Zapadna Slavonija je otpala, Tužilaštvo je još u toku procesa odustalo, ostali su Vukovar i Ovčara, kao glavna. Dakle ne postoji mogućnost da mi sude za to, a u Hagu se dokazalo da nemam krivicu, 12 godina su tražili uz veliku hrvatsku pomoć, ali nisu našli ništa – rekao je Šešelj.

Govoreći o Branimiru Glavašu, Šešelj je rekao da ima dosta dokaza o Glavaševim krivičnim delima, kao i mnogim drugima.

– Ali za mene nema. Ma koliko bi oni voleli da ima. Ma koliko bi neki ovde u Beorgadu voleli da ih ima. Ali nema – rekao je Šešelj.loading...