Šešelj traži pasoš: ‘Prvo idem kod Kolindice’

Vojislav Šešelj
Beta

Predsednik SRS Vojislav Šešelj podneće u ponedeljak MUP-u u Zemunu dokumentaciju za izdavanje novog pasoša.

 

On je rekao da mu je stara putna isprava istekla dok je bio u zatvoru u Hagu, pišu Večernje novosti.

Ovim će početi da ostvaruje oduzeta prava koja mu, posle izricanja prvostepene oslobađajuće presude, moraju biti vraćena, a pre svega mogućnost da putuje van granica Srbije.

– Onoga trenutka kad je sudija Antoneti rekao da je Šešelj slobodan i da nalog za njegovo hapšenje postaje bespredmetan, on ima prava kao i svaki drugi građanin. Sva dokumenta mu moraju biti vraćena – kaže za Večernje novosti advokat Toma Fila.

PSOVKE I POLITIČKE IGRARIJE SA HAGOM: Hrvatski mediji preneli najluđe Šešeljeve izjave (VIDEO)

Prvi čovek SRS dobio je ličnu kartu u novembru 2014, kada je pušten na privremenu slobodu.

– Tada su mi zabranili da putujem u Hrvatsku, Republiku Srpsku Krajinu, Crnu Goru i na KiM, za šta mi je potrebna lična karta. Sad tu zabranu moraju da ukinu – kaže nam Šešelj.

Na pitanje Novosti  gde će prvo da putuje, odgovara:

Obećao sam Kolindici da ću prvo kod nje da idem. Čujem da su rekli da će da me hapse. Baš me briga šta kažu. A, sa kojim pravnim osnovom će da me hapse?

Radikali su najavili da će imati miting na KiM, ali njihov lider još ne zna da li će ići:

– Zamenik ministra inostranih poslova lažne države ima nameru da me odvede u Prištinu i da mi tamo odseku sve organe i da ih onda rasprodaju – rekao je Šešelj.

Lider SRS kaže da ga je posle presude uveče zvao Radovan Karadžić i da mu je čestitao, a da je tema bila različite odluke u njihovim presudama.