ŠESNAEST GODINA KASNIJE: Rasvetljeno ubistvo novinara MILANA PANTIĆA!

Milan Pantić
Printscreen

Posle 16 godina policijska istraga otkrila je imena osumnjičenih nalogodavaca i izvršilaca koji su „sa teritorije Beograda i Jagodine“.

 

Šesnaest godina od ubistva dopisnika Večernjih novosti iz Jagodine Milana Pantića, policijska istraga je najzad okončana, a imena osumnjičenih nalogodavaca i izvršilaca koji su „sa teritorije Beograda i Jagodine“ dostavljena su tužiocu, izjavio je predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić.

Matić je za portal Cenzolovka izjavio da je istraga pokazala da su prikupljeni dokazi za naručioce, da su rasvetljeni njihovi motivi, te da je Pantić ubijen upravo zbog svog novinarskog rada i istraživačkih tekstova o korupciji i kriminalu u Jagodini i tom delu Srbije.

Detaljan izveštaj, kaže Matić, policija je pre desetak dana dostavila nadležnom tužiocu u Jagodini, od koga se sada očekuje da „u najskorije vreme donese odgovarajuće odluke i preduzme radnje u skladu sa zakonskim ovlašćenjima“.

Novinar Milan Pantić je ubijen 11. juna 2001. godine u ulazu zgrade u kojoj je stanovao, udarcem tupim predmetom u glavu.