Večeras od 18 do 19 časova građani će se okupljati ispred Narodne Skupštine, kako bi krenuli u protestnu šetnju.

 

Šesnaesti po redu protest “Protiv diktature” počinje u utorak, 18. aprila u 18 časova.

Zainteresovani su se na društvenim mrežama dogovorili oko toga kojom će se trasom kretati. Uzeli su u obzir i druga dešavanja u Beogradu tokom dana te će se kolona, prateći dobošare i glavni transparent, kretati rutom Skupština – Pravni fakultet – Beogradska – Slavija – Terazije – Knez Mihailova – Pariska – Studentski trg – Trg Republike – Skupština.

Na Fejsbuk grupi posvećenoj organizaciji protesta nalazi se i posebna poruka sugrađanima koje nervira zastoj u Beogradu.

Dragi sugrađani, roditelji, bake i deke, komšije,

Znamo da vas nervira popodnevni zastoj u gradu i da onima koji se vraćaju sa posla, a nemaju snage za protest, oteža dan.
Kao generacija koja je rođena, odrasta i, ako se nastavi sa ovakvom politikom, živeće u konstantnoj društvenoj krizi, molimo vas za razumevanje i pozivamo na solidarnost.
Mi ne želimo lidere, nismo tu zarad lične promocije i ne verujemo onima koji su trideset godina u politici. Mi ne verujemo da izbor postoji ako si ucenjen i ne verujemo u pobedu na izborima zasnovanu na ucenama.
Mi želimo da običan čovek ne strahuje da li će imati da prehrani porodicu ako se ne povinuje nasilnicima na vlasti. Želimo da svako učestvuje u svojoj zajednici i da zajedno gradimo društvo u kom će svako moći da živi od svog rada. Želimo da niko ne bude gladan i bez doma.

Pridružite nam se!