ŠEST MESECI OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA: “Ni međunarodnoj zajednici ne odgovara da se sazna istina”

Lider Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda (GI SDP) Oliver Ivanović ubijen je pre šest meseci, 16. januara u Kosovskoj Mitrovici, a njegove stranačke kolege i porodica i dalje tragaju za istinom ko su ubice i nalogodavci.

Oliver Ivanović
Wikimedia

Funkcioner GI SDP Ksenija Božović rekla je agenciji Beta da ni članovi porodice, a ni njegovi najbliži saradnici nemaju nikakve informacije o toku istrage.

– Kako vreme prolazi, mišljenja smo da vlastima u Prištini i u Beogradu, a ni međunarodnoj zajednici ne odgovara da se sazna prava istina. Očigledno je da ne postoji za to politička volja ili iza pozadine ubistva stoji neko koga štite. Mi ne vidimo drugi razlog – rekla je Božović.

Prema njenim rečima, jedino novo u istrazi je navodni sastanak istražnih organa Beograda i Prištine. Božović je dodala da im tu informaciju niko nije potvrdio, niti su dobili bilo kakve detalje.

– Nadamo se da su razmenjene informacije o kojma su pričali i Begorad i Priština – rekla je ona i podsetila i da je pre mesec dana predsednik Srbije rekao da će javnosti izneti neke informacije o ubistvu Ivanovića.

Božović je izrazila nezadovoljstvo što im nadležni ni nakon šest meseci nisu vratili risiver koji je odnet tokom uvidjaja.

– Ako su imali šta da vide, mogli su da vide za šest meseci – rekla je ona i dodala da danas svi žale što sami nisu pogledali snimke pre nego što ih je policija odnela jer je tužilaštvo navelo da kamere nisu radile 12 dana i da su proradile same od sebe 10 minuta nakon ubistva.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić 14. juna u Kruševcu rekao je da će se narednih dana obratiti javnosti i reći i o ubistvu Ivanovića i nekim drugim slučajevima.

I predsednik Kosova Hašim Tači najavljivao je da će ubice brzo biti otkrivene, uz opasku da će to “nekoga boleti”.

Oliver Ivanović (1953-2018) ubijen je ujutro 16. januara ispred prostorija GI SDP iz automobila u pokretu.loading...