Beograđani će se ovog leta rashlađivati na Adi Ciganliji kasnije od uobičajenog termina.

Kupanje pod budnim okom spasilaca na Adi Ciganliji počeće najverovatnije 26. juna. To će biti najkasniji početak sezone plivanja u prethodnih pet godina, i to ne zbog loših vremenskih uslova već zbog – evropskog takmičenja u kajaku.

Kupači koji su se zabrinuli da zbog najavljenog sportskog nadmetanja na Savskom jezeru u junu neće moći da se brčkaju sve do jula mogu da odahnu. Nadležni su najavili otvaranje sezone odmah posle ovog događaja.

S obzirom na to da Evropsko prvenstvo za juniore i seniore do 23 godine u kajaku počinje 19. juna i traje do 25, i da je Ada Ciganlija domaćin ovog značajnog međunarodnog takmičenja, sezona će biti otvorena kada se ono završi – ističu u JP “Ada Ciganlija”.

Inače, tokom prethodne dve godine svečano otvaranje je organizovano čak dve nedelje ranije, 10. juna. Međutim, 2014, zbog hladnog temperaturnog talasa, ceremonija je održana tek 22. juna. Plivanje uz prismotru nadležnih stručnih službi zvanično je 2013. počelo sredinom prvog meseca leta.

Na Adi Ciganliji su tokom prethodnih sezona na rekreativce u vodi motrile ekipe Hitne pomoći, kao i obezbeđenje, komunalci, policajci i obučeni spasioci, a vijorila se “plava zastava”.

Novi poziv za sladoledžije

JP “Ada Ciganlija” nije uspelo da pod kiriju stavi 22 lokacije za prodaju omiljenog letnjeg slatkiša ni treći put. Iako su spustili cenu zakupa za 20 odsto u odnosu na prošlogodišnju, i 26,5 miliona dinara je očigledno bilo mnogo za proizvođače.

Kako saznajemo, biće organizovan i četvrti poziv, ali kada, kao i da li će se menjati početna cena, biće odlučeno posle sednice Nadzornog odbora preduzeća, najverovatnije sledeće nedelje.