SIGURNO SE SAD KAJE: Rigorozna kazna za mladića koji je besneo po drumu u Crnoj Gori

Uhapšen vozač koji je pod dejstvom alkohola preticao više vozila u tunelu "Sozina". Počinio je četiri prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

policija
pixabay.com

Barska policija je uhapsila je B. N. (24) iz Podgorice koji je upravljao putničkim motornim vozilom pod dejstvom alkohola.

U saopštenju se navodi da je B. N. vozilom sa koncentracijom od 1,13 g/kg alkohola u organizmu izvršio preticanje više vozila u tunelu “Sozina”.

Nakon toga se nije zaustavio na propisan znak ovlašćenog policijskog službenika, te je nastavio kretanje i izvršio preticanje još jednog vozila preko neisprekidane linije u nepreglednoj krivini.

Kada je B. N. zaustavljen od strane policijskih službenika lišen je slobode i priveden nadležnom sudiji uz zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, zbog toga što je počinio četiri prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima“, navodi se iz Uprave policije Crne Gore.

Tom licu je od strane nadležnog sudije izrečena kazna zatvora od 15 dana, novčana kazna u iznosu od 900 evra, zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 13 meseci, kao i 12 kaznenih bodova.loading...