SIMBOL NAPADA: Snimak ranjenog dečaka obišao je svet i naterao sve da se ZAPITAJU (VIDEO)

Dečak
Printscreen/Youtube

Snimak medicinske ekipe u Alepu koja je obišla svet prikazuje dečaka kojeg su prašnjavog i krvavog izvukli iz ruševina neke zgrade i stavili u vozilo Hitne, a on sve stoički podnosi.

 

Milioni izbeglica iz Sirije svakodnevno rizikuju život u potrazi za boljim životom. I dok se na zapadu suočavaju s otporom onih koji ih se zbog neznanja boje, dečak iz Alepa šutnjom je poslao najglasniju poruku s čime se suočavaju oni koji ostanu u Siriji.

Snimak medicinske ekipe u Alepu koja je obišla svet i dirnula mnoge prikazuje dečaka kojeg su prašnjavog i krvavog izvukli iz ruševina neke zgrade i stavili u vozilo Hitne, a on sve stoički podnosi. 

Kako je primetio novinar magazina Time, mališan nije ni glasa pustio.

– Muškarac u žutom prsluku unosi dečaka u ambulantno vozilo. Stavio ga je na narandžastu stolicu, sagnuo se po voki-toki i ostavio ga da sedi. Dečak, odeven u majicu na kojoj se od prašine jedva razbire lik iz nekog crtanog filma, i dalje mirno i nemo sedi. Jedno mu je oko širom otvoreno, drugo baš i nije. Znatiželjno gleda prema ljudima izvan vozila, a zatim podiže jednu ruku kojom prolazi kroz svoju kosu, a zatim se pogladi po krvavom obrazu. Spušta ruku i mirno pogleda u krvavi dlan, a zatim, ne znajući šta bi, okrene ga i jednostavno obriše o stolicu. Bez da je reč rekao, bez da je glasa pustio, nema suza, jeziv spokoj.

Kako navodi Time, snimak je prema još nepotvrđenim informacijama zabeležen nakon vazdušnog napada na severu Alepa, za koji se bore snage sirijskog predsednika Asada i pobunjenici protiv njegove vlasti. Još niko nije preuzeo odgovornost za napad.loading...