SIMO SPASIĆ NA ULICI PRETIO SEKI SABLIĆ: Tviter “gori” od podrške glumici, oglasile se i kolege (FOTO)

Legendarna jugoslovenska i srpska glumica Jelisaveta Seka Sablić kaže da joj je na ulici pretio Simo Spasić, te da joj je dobacivao "Ubiću ti dete".

Printscreen/Kolaž

Uznemirena Seka je prilikom telefonskog razgovora za Nova.rs izjavila da je bila na promociji knjige na Adrićevom Vencu, a da je po izlasku iz zgrade na ulicu ugledala Simu Spasića, predsednika Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora KiM.

Seka tvrdí da joj je Simo Spasić rukom pokazivao na majicu, na kojoj je nešto pisalo.

“Bila sam malo udaljena, pa nisam videla šta piše. Pošto je gledao u mene i pokazivao mi to, ja sam mu rekla – Mrš”, rekla je Seka Sablić za Nova.rs.

Nakon toga je Simo Spasić krenuo da viče i ponavlja – “Ubiću ti dete.”

Seka Sablić kaže da mu je još jednom uzvratila sa “Mrš”, a da se nakon toga udaljila, dok je ona nastavio da ponavlja pretnje.

Glumica tvrdi i da je bilo svedoka – dva policajca koji su čuli ono što Spasić uzvikuje, ali navodi da nisu reagovali.

Povodom napada na nju, Udruženje dramskih umetnika Srbije, reprezentativno udruženje u kulturi (UDUS), objavilo je saopštenje, a portal Nova.rs ga prenosi u celosti.

Najoštrije protestujemo protiv gnusnih pretnji upućenih Jelisaveti Seki Sablić, vrhunskoj dramskoj umetnici ovenčanoj najvećim nagradama i priznanjima, voljenoj i poštovanoj glumici čije je pozorišno, filmsko i televizijsko delo kulturno dobro ove zemlje i naroda.

Nedopustiv je izostanak reakcije pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji su bili svedoci Spasićeve agresije i ponavljanih pretnji po bezbednost kako Jelisavete Sablić, tako i njenog sina.

Policija ne sme da štiti nasilnike koji podržavaju režim, već mora da štiti svakog od svakog, bez obzira na nečije političko i svako drugo uverenje.

Udruženje zahteva da vlast koja je odgovorna za bezbednost građana prestane da gleda kroz prste nasilnicima i traži da policija hitno reaguje povodom ovog sramnog čina”.