SIN MUZIČARA DEMANTOVAO TRAGIČNU VEST: “Moj tata je živ i bori se za svoj život”

Mediji su tokom noći i jutra preneli da je muzičar koji je bio sa Šaban Šaulićem u automobilu podlegao povredama, ali je sin povređenog muzičara demantovao vest.

printscreen/youtube.com/Mr.Balkan

Vest su prenele agencije i vodeći portali u regionu, ali nedugo zatim, Mirsadov sin, Denis Kerić, je na Fejsbuku napisao da njegov otac nije preminuo i da se bori za život i zamolio da se ne prenose lažne informacije.

– Informacija od medicinske sestre hvala Bogu je bila netačna. Upravo imamo informaciju da je stanje sa Mirsom nepromenjeno i da je teško. Nadamo se najboljem – naveo je menadžer Sabit Dervišević na Fejsbuku.

U okviru istrage, prema saopštenju nemačke policije, utvrđeno je da je 34-godišnji vozač “mazde 6”, koja je učestvovala u nesreći, građanin Gitersloha i da je u momentu udesa bio u alkoholisanom stanju.

Navodi se da je on u vozilo “seat ibica”, u kojem je bio Šaban Šaulić sa još dve osobe, udario odpozadi, posle čega su u oba vozila izgubila kontrolu i udarila u bankine.

Šaulić je bio muzičar i producent, a u toku karijere u medijima i od publike je dobio nadimak “kralj narodne muzike”. Rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu. Živeo je i radio u Beogradu. Imao je troje dece.

Prvi album Šabana Šaulića izašao je 1969. godine, kada je imao 18 godina. Godine 1985. Rade Vučković napisao je pesmu “Gordana” koju je Šaban posvetio svojoj supruzi.

Pesme “Dođi da ostarimo zajedno” i “Dva galeba bela” smatraju se jednim od najboljih ikad otpevanih narodnih pesama.

Osim ovih pesama, veliki hitovi Šabana Šaulica su bili i “Uvenuce narcis beli”, “Sine”, “Danima te cekam”, “Snežana”, “Odlaziš, odlaziš”, “Pozn’o bih te međ’ hiljadu žena” i druge.