SINIŠA MALI NAJAVIO: Dragan Nikolić će dobiti ulicu u Beogradu

Dragan Nikolić
Beta

- Sa najvećom čašću ćemo prihvatiti ovu inicijativu Beograđana. Verujem da je to želja celog Beograda, sa obzirom na to da je Dragan Nikolić deo njegovog šarma i identiteta - rekao je Mali

 

Beograd će dobiti ulicu Dragana Nikolića. Tek što se pokrenula Fejsbuk akcija Beograđana da ulica na Crvenom Krstu u kojoj je živela jugoslovenska glumačka veličina ponese njegovo ime, oglasio se i gradonačelnik Siniša Mali koji podržava apel stanovnika glavnog grada.

– Sa najvećom čašću ćemo prihvatiti ovu inicijativu Beograđana.Verujem da je to želja celog Beograda, sa obzirom na to da jeDragan Nikolić deo njegovog šarma i identiteta. Kada se zna da je on i urbana legenda Vračara, svakako da zaslužuje da jedna ulicana ovoj opštini ponese njegovo ime – rekao je Mali.

Inače, procedura davanja imena ulicama u ovom slučaju podrazumeva da mora da prođe određena istorijska distanca koja mora da se ispoštuje. Naime, potrebno da prođu minimum tri godine od nečije smrti, da bi po zakonu Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica mogla da počne sa razmatranjem inicijative.