SINIŠA MALI O NAPLATI ULASKA NA KALEMEGDAN: “Imam drugu strategiju”

Kalemegdan
Wikipedia

Informacija da bi ulaz na deo Kalemegdana mogao da bude naplaćivan narednih godina uzburkala je javnost. Pa čak je uspela da pomiri po ovom pitanju vlast i opoziciju jer su juče, brže-bolje, takvu mogućnost osudili Srpska napredna stranka, ali i pokret “Ne da(vi)mo Beograd”.

 

Ipak, sve je danas razrešio gradonačelnik Siniša Mali.

 
Ne pada mi na pamet da naplaćujemo ulaz bilo gde, a pogotovo ne na Kalemegdan. Imamo potpuno drugu strategiju za ono što je kulturno blago građana Beograda i svih gostiju Beograda i Srbije – rekao je Mali novinarima na Banovom brdu, gde je obišao radove na obnovi toplovodne mreže.

Kako je rekao, za Kalemegdan je mnogo urađeno u prethodnom periodu, u toku je rekonstrukcija česme Mehmed-paše Sokolovića, a za nekoliko nedelja počeće obnova malog stepeništa preko puta francuske ambasade.

Želimo da Kalemegdan bude lepši i prijatniji, da što više ljudi tamo provode vreme, tako da mi to ne pada na pamet i to je bilo pogrešno interpretirano. Vidim i da su se razni javili da počinju da pišu neke peticije… Nema potrebe da to radite, Kalemegdan je bogatstvo i vlasništvo svih građana i tako će ostati – poručio je Mali.

Podsetimo, gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić je u intervjuu za jedan dnevni list izjavila “da postoji mogućnost da narednih godina bude uvedena naplata karata u Gornjem gradu Kalemegdana”.