Siniša Zlatić u pritvoru po OVA ČETIRI OSNOVA

Žitište
Facebook/Info Centar Zitiste

Osumnjičeni za ubistvo petoro i ranjavanje 20 ljudi u Žitištu Siniša Zlatić, nalazi se u pritvoru do naredne odluke suda, a najviše 30 dana, potvrđeno je u Višem sudu u Zrenjaninu.

 

Kako je za Radio-televiziju Vojvodine rekla predsednica Višeg suda u Zrenjaninu Biljana Martinović, pritvor je odredio sudija za prethodni postupak, a nakon saslušanja osumnjičenog.

Osumnjičeni se zadržava u pritvoru po članu 211. Zakona o krivičnom postupku, po četiri osnova – opasnosti od bekstva, mogućeg uticaja na svedoke, mogućnosti da ponovi delo i zbog načina na koje je delo učinjeno i uznemiravanja javnosti.

Pet osoba je ubijeno i 20 ranjeno u subotu mestu Žitište kod Zrenjanina, kada je Zlatić ušao u lokalni kafić Makijato i počeo da puca iz nelegalne automatske puške.

Povodom tragičnog događaja u Žitištu, po nalogu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Centar za socijalni rad Žitište, u saradnji sa Centrom za socijalni rad Zrenjanin, formirao je četiri mobilna stručna tima za pružanje psiho-socijalne podrške porodicama svih nastradalih.

Kako je danas saopšteno iz Ministarstva za rad, sastanku u prostorijama opštine Žitište, održanom 2. jula, na kojem je doneta odluka o dormiranju mobilnih timova, prisustvovao je i resorni ministar Aleksandar Vulin.

Rad mobilnih timova otpočeo je odmah 2. jula.

Timovi za pružanje psiho-socijalne podrške sastavljeni su od stručnjaka centara za socijalni rad, prvenstveno psihologa, a po potrebi i od stručnjaka iz drugih resora, pre svega iz oblasti zdravstvene zaštite.

Tim za pružanje psiho-socijalne podrške, psiholog Centra i dečiji neuropsihijatar iz Opšte bolnice u Zrenjaninu obišli su danas maloletnog N. Z. i razgovarali sa detetom, kao i sa najbližim srodnicima.

Mobilni timovi su danas obišli još nekoliko porodica nastradalih, a u narednih nekoliko dana obićiće i preostale porodice.

Ovi stručnjaci na terenu pružaju psihološku podršku, a po potrebi uključuju usluge zdravstvene zaštite, kao i neophodnu materijalnu pomoć, dodaje se u saopštenju.

Na konkretno pitanje tužioca o supruzi, Zlatić je odgovorio:

“Nisam hteo da ih ubijem. Hteo sam da uplašim Dijanu. “Šveđanina” (Stevan Jojić, koji je živeo u Švedskoj, prim. nov) sam hteo da ponizim. Hteo sam da mu priđem i kažem mu da klekne i da ga udarim kundakom u glavu i nateram da me moli kako bih ga ponizio pred ostalima. Nisam želeo da ih ubijem“, rekao je Zlatić.

  loading...