SIRENE I HAPŠENJA NA SEVERU KOSOVA: Privedeno pet osoba, jedan policajac ranjen

U akciji Policije Kosova (PK) i Policijskog inspektorata Kosova (PIK) po nalogu Osnovnog suda u Prištini za pritvaranje nekoliko policijskih službenika i građana osumnjičenih da su kriminalna grupa, ranjen je jedan pripadnik i uhapšeno pet osoba, javljaju prištinski mediji.

Kosovska policija
Wikipedia

Tokom akcije u Zubinom Potoku je ranjen jedan pripadnik PK koji je medicinski zbrinut u bolnici u južnom delu Mitrovice i prema informacijama medija on je van životne opasnosti.

Među uhapšenima ima i albanskih pripadnika PK.

Akciju hapšenja započela je u ranim jutarnjim satima danas, a akcija je rezultat višemesečne istrage PK i PIK koji je vodilo Specijalno tužilaštvo Kosova.

– Istraga je imala za rezultat uključivanje nekoliko policijskih zvaničnika i nekih građana u organizaciju i učešće u kriminalnoj grupi u vezi sa krivičnim delima ilegalna trgovina robom, zloupotreba službenog položaja, davanje mita i zabranjena trgovina – navodi se u saopštenju PK.

U saopštenju se navodi da “uprkos oružanom otporu na severu Mitrovice, policijska operacija se nastavlja, uključujući i hapšenja i kontrolu nekoliko lokacija što imaju za rezultat oduzimanje relevantnih dokaza uključujući i oružje dugih cevi”.

Po nezvaničnim informacijama, pripadnici specijalne jedinice ROSU upali su rano jutros u naselje Bošnjačka mahala i u zgradi “Beograđanka” uhapsili jednog pripadnika KPS-a srpske nacionlnosti.

Hapšenja su i u ostalim delovima severnog Kosova, a u Zubinom Potoku uhapšen je jedan policajac KPS-a, Srbin.

Više detalja o akciji će biti dato na konferenciji za medije na kojoj će govoriti predstavnici tužilaštva, Policije i PIK-a.