SISTEM KAKAV NE POSTOJI NIGDE! Glasovi u SAD će se brojati danima, a zbog OVOGA se do kraj neće znati KO JE POBEDIO

Američki zvaničnici poručili su građanima da slobodno mogu na spavanje, jer se pobednik izbora neće znati danima.

Printscreen

Biračka mesta su zatvorena već satima, ali ni Donald Tramp ni Džo Bajden i dalje ne mogu da proglase izbornu pobedu. Ove godine je zbog pandemije korona virusa obroman broj birača glasao unapred poštom, pa bi brojanje tih glasova moglo da potraje danima.

Tramp trenutno vodi u ključnim državama Džordžiji, Severnoj Karolini, Pensilvaniji, Mičigenu i Viskonsinu, međutim, glasovi poštom još ni počeli da se broje u državama kao što su Mičigen, Viskonsin i Pensilvanija, a to bi moglo sve da preokrene.

NIKAD NEIZVESNIJI IZBORI U AMERICI: Tramp tvrdi da je POBEDIO, ali evo evo ZAŠTO JOŠ NEMA REZULTATA

Podsetimo, kandidat mora da osvoji većinu od 270 glasova u sistemu koji se naziva elektorski koledž, po kome svaka država dobija određeni broj glasača ili “elektora“, otprilike proporcionalno svom broju stanovnika. Zbog toga je sada sav fokus na državama koje imaju najveći broj elektora.

Države koje još nisu proglasile rezultate su Mejn, Viskonsin, Mičigen, Pensilvanija, Severna Karolina, Džordžija, Arizona, Nevada i Aljaska. One su uglavnom trenutno na između 70 i 90 odsto prebrojanih glasova, a i najvažnijim od njih Tramp trenutno vodi.

Poslednja država koju je Bajden osvojio je Arizona, a sa ovom pobedom može da izgubi Pensilvaniju, a da ipak pobedi na izborima ako osvoji Mičigen i Viskonsin. U Vinskonsinu gubi sa 47 procenta, a u Mičigenu sa 45.

Bajden se i dalje nada

– Izbori nisu završeni dok se ne izbroji svaki glas… Budite strpljivi. Dobro se osećamo, sigurni smo da ćemo dobiti Arizonu – rekao je Džo Bajden u obraćanju pristalicama u Delaveru, pre nego što su objavljeni rezultati za Arizonu.

Demokratski kandidat je u kratkom obraćanju poručio pristalicama da se i dalje nadaju.

Rekao je da veruje u dobar ishod u Viskonsinu i Mičigenu i u Pensilvaniji.

– Dobićemo Pensilvaniju. Na putu smo da dobijemo ove izbore – rekao je on.

Tramp sprema proslavu

– Spremamo se za veliku proslavu. Spremni smo da izađemo napred i proslavimo. Ljudi su izašli u rekordnom broju. Pobedili smo u Floridi i to je velika pobeda. Pobedili smo u velikoj državi Ohaju i Teksasu. Osvojili smo i Džordžiju. Jasno smo pobedili i u Severnoj Karolini – rekao je Tramp u najnovijem obraćanju i zahvalio se američkom narodu na ogromnoj podršci.

On je izrazio i sumnju u to da je pobedio Bajden u Arizoni, a tvrdi da je pobedio u Pensilvaniji.

On je uveren i da pobeđuje u Mičigenu i Viskonsinu, a rekao je i da mu nisu ni potrebne sve te pobede jer je osvojio Teksas. Dodao je da je velika sramota što još nije proglašena njegova pobeda.loading...