Sistemske greške u prevozu: Ovo može da vam se dogodi I AKO UREDNO OČITATE BUSPLUS KARTU

Kontrola
Dnevno.rs

Čini se da u Beogradu ni dan ne može da prođe bez nekog incidenta sa kontrolorima Busplusa. Evo kakav je okršaj sa njima imala jedna naša sugrađanka koju od neprijatnosti nije spasla ni činjenica da je imala uredno otkucanu Busplus kartu.

 

Fejsbuk strani “Uživo iz beogradskih tramvaja” obratila se revoltirana Beograđanka koja je pre nekoliko dana u jednom prestoničkom tramvaju doživela veliku neprijatnost na nakon što su u njega ušli kontrolori Busplus-a. 

Ova Beograđanka tvrdi da je uredno otkucala kartu i videla da je automat to prihvatio. Ipak, problem je nastao nakon što je, na Banovom Brdu, ušla kontrola i nakon što im je ona pružila Busplus, saopštila joj da je karta neispravna.

– Ja u čudu. Sasvim kulturno sam mu rekla da je to nemoguće jer sam lepo videla “zeleni ekran” kao potvrdu i ostatak kredita na kartici i da je u pitanju greška. Tu on već kreće ironično da mi odgovara: “Da, da, samo za vašu karticu ne radi moj aparat” – prepričava nemio događaj ova Beograđanka.

Nakon toga, ona je predložila da pogledaju snimke sa kamera jer se na njima lepo vidi da se “otkucala” prilikom ulaska, ali ni to nije pomoglo. Uz opasku “Da da, evo samo za vas ćemo da palimo kamere”, naša sugrađanka je izbačena iz vozila i bila joj je izdata potvrda o oduzimanju kartice.

– Odmah sam podnela reklamaciju Bus plusu u elektroskom obliku i dobila odgovor da je u pitanju sistemska greška i da dođem po karticu. Ja da dođem po karticu koju su mi oni oduzeli njihovom gresom?! Zahtevam da mi karticu pošalju poštom ili da mi uplate 89 dinara da bih po istu došla – prepričava sugrađanka i dodaje da je stekla utisak da ovakvi propusti nisu retkost u Busplusu.

Nakon svega, ova Beograđanka kaže da joj izvinjenje i ne znači mnogo.

– Meni njihovo izvinjenje u onom bunkeru od 4kvm2 sa 2 elektronske brave u koji primaju ljude koji dolaze da se obarte Bus plusu apsolutno ništa ne znači, ja formalista nisam. Sramota koju sam doživela da ceo tramvaj bulji u mene dok se kontrolor onako cinično i drsko ponaša ne mogu da operu ni Sava ni Dunav – zaključuje ova Beograđanka. 

Da li vi imate slična iskustva? Pišite nam u komentarima.