Situacija bolja, ali POBEDA NAD KORONOM JOŠ DALEKO: Apel građanima, potrebna PODELA odgovornosti

Prema poslednjem preseku, još 2 osobe su preminule od kovida 19 u Srbiji, a koronavirus je registrovan kod još 108 osoba.

Pixabay.com

Krizni štab je preporučio deset dana karantina za decu koja se vraćaju iz inostranstva.

Takođe, juče je doneta odluka da se rad ugostiteljskih objekata koji imaju baštu produžava do jedan sat posle ponoći, dok se rad trgovinskih objekata produžava do 23 časa. Maksimalan broj osoba u zatvorenom prostoru i na javnim okupljanjima na otvorenom povećava se sa 10 na 30.

Na konferenciji za novinare nakon sednice Kriznog štaba, zamenica direktora “Batuta” Darija Kisić Tepavčević je apelovala na sve građane da kada se vrate u zemlju imaju još veći stepen predostrožnosti.

Naglasila je da svi moramo da raspodelimo odgovornost i da moramo da budemo čuvari sopstvenog zdravlja.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da je Srbija veoma daleko od konačne pobede, ali se nada da će svi shvatiti da poštovanje mera vodi ka uspešnom završetku epidemije i pandemije.

Gradski štab za vanredne situacije u Novom Sadu doneo je nove mere, među kojima je prva obavezna upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 metara.loading...