Situacija i dalje stabilna! Novozaraženih još 72, preminula još jedna osoba

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je za 24 sata od kovida 19 preminula jedna osoba. Potvrđena su 72 nova slučaja zaraze koronavirusom. Testirano 6.068 građana. Na respiratorima 29 pacijenata.

Pixabay.com

U protekla 24 sata zaražene su još 72 osobe. Preminula je jedna osoba. Na respiratorima je 29 pacijenata. U Srbiji je ukupno zaraženo 32.300 ljudi. Ukupno je testirano 1.024.976 građana. Ukupno preminulih 731.

Epidemiolozi poručuju da je situacija stabilna, ali da zavisi od ponašanja svih nas.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da, ako se i uvede mera samoizolacije za državljane Srbije koji dolaze iz inostranstva, onda bi u roku od 48 sati oni morali da se testiraju.

Kon je za televiziju Prva rekao da postoje brojna ograničenja za to, što znači da svaki prelaz mora imati sanitarnu inspekciju koja bi izdala rešenje svakom državljaninu Srbije da mora biti u samoizolaciji.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić kaže za RTS da još nije zvanično objavljena odluka da Grčka produžava zabranu ulaska srpskim državljanima i posle 15. septembra, ali da ga takva odluka ne bi začudila.loading...