SITUACIJA I DALJE VANREDNA: Zabranjena okupljanja, u Srbiju danas stiže RUSKA VAKCINA

Za 24 sata u Srbiji je epidemijska situacija nešto bolja. Testirano je gotovo 15.000 ljudi, a obolelo 3.136. Preminulo je 46 osoba, a na respiratoru su 283 pacijenta.

Printscreen

Vlada Srbije potvrdila je mere Kriznog štaba da restorani i kafići 31. decembra i 1. januara rade do 18 sati, a objekti prehrambene robe do 20 sati. Neće biti organizovanog dočeka Nove godine, kao ni reprize.

Posle prazničnih dana, na snazi ostaju stara ograničenja.

Sa poslednje konferencije predstavnika Kriznog štaba u ovoj godini jedinstvene poruke – situacija je i dalje vanredna, i da ukoliko se opustimo sledi pogoršanje, da je prelomni trenutak i da dobro razmislimo koje posledice donosi proslava.

Pored toga što sada imunitet protiv korone ima oko 35 odsto našeg stanovništva, svi se nadaju da sveobuhvatniju zaštitu donosi i vakcina.

U Srbiju stiže oko 5.000 doza ruske vakcine, i čim Agencija za lekove da dozvolu biće u upotrebi. Do tada, očekuju se dodatne količine Fajzerove vakcine.

“Posle starijih osoba, zdravstvenih radnika, po planu imunizacije biće vakcinisani prosvetni radnici, državni službenici, vojska, policija, pa hronični pacijenti”, najavljuje ministar zdravlja Zlatibor Lončar.