SITUACIJA MALO POVOLJNIJA: Broj novozaraženih u svim gradovima opada

Tokom protekla 24 sata, u Srbiji je od kovida19 preminulo 17 osoba. Registrovano je 787 novih slučajeva zaraze, među 12.514 testiranih uzoraka.

Pixabay.com/Kolaž

Epidemijska situacija u Srbiji je povoljnija. Opada broj novozaraženih u svim gradovima. Danas zaseda Krizni štab.

Broj novih slučajeva pada u Beogradu i u celoj Srbiji, a obuhvat imunizacijom raste iz dana u dan – to su dobre vesti, rekao je za RTS član Kriznog štaba dr Predrag Kon.

Naglasio je da je vakcinacija jedini izlaz iz epidemije, ali i da građani ne treba da se opterećuju proverom antitela, pošto je to samo jedan od pokazatelja imuniteta.

– Virus je u nokdaunu. Sada je vreme da ga proteramo iz zemlje – rekao je epidemiolog.

Kon je istakao da “moramo da izdržimo, da se odupremo toj ogromnoj potrebi da se opustimo”.Govoreći o trećoj dozi, Kon je zamolio građane da ne odlaze na punktove da traže treću dozu.

– Ne mislim ništa loše, ali ne treba gubiti vreme sa trećom dozom, jer mi nismo ni prvu i drugu dali. Rekao sam da će oni koji nemaju antitela u budućnosti primiti još jednu dozu, ali ne znači da je to sada. Medicina je zasnovana na dokazima, pa prvo treba da se urade sva istraživanja, kad se utvrdi kada, koliko vremena mora da prođe – naglasio je Kon.