SITUACIJA NEPOVOLJNA: Grad u Srbiji PONOVO ŽARIŠTE, škole prelaze na onlajn nastavu

U Vranju je izuzetno nepovoljna epidemijska situacija. Škole su velika žarišta, pa je zbog toga gradski krizni štab preporučio onlajn nastavu.

Pixabay.com

Škole u Vranju danas rade kao i do sada, ali se već od sutra očekuje da sve srednje i četiri osnovne škole u tom gradu pređu na onlajn nastavu.

Iz dana u dan se povećava broj novozaraženih u Vranju. Prema najnovijim podacima, od testirana 402 uzorka iz Pčinjskog okruga, pozitivnih na koronavirus je 133. Od toga iz Vranja je 114 novozaraženih.

Epidemiolog i član Kriznog štaba, prof. dr Branislav Tiodorović, kaže da kao i u celoj zemlji tako i u Vranju imamo situaciju da se moramo uozbiljiti kada je reč o poštovanju mera.

“Uz poštovanje mera stvorićemo bolje uslove da se vakciniše što veći broj naših stanovnika, da pređemo sa tri broja vakcinisanih sa dve doze i sa onima koji su stekli prirodni imunitet preboljevanjem ove teške bolesti da imamo kolektivni imunitet”, rekao je Tiodorović.

Naglasio je da moramo biti svesni da je potreban oprez i poštovanje mera.

“Moramo biti svesni da još moramo da izdržimo. Nažalost, još moramo biti izdržljivi”, poručio je Tiodorović.

Raste i broj pregleda u kovid ambulantama u Vranju, dnevno ih je u proseku oko 200, a u kovid bolnicama je smešteno 111 pacijenata.

Veliko je interesovanje za vakcinaciju, a do sada je oko 6.000 ljudi primilo vakcinu.

SRBIJA ĆE PROIZVODITI VAKCINU? Delegacija iz Rusije STIŽE U TORLAK, imaju samo JEDAN ZADATAK