SITUACIJA SA KORONOM SVE BOLJA ALI… Brine mali procenat vakcinisanih U OVOJ GRUPI građana

Prema poslednjem preseku, još 11 pacijenata preminulo je od kovida 19. Koronavirus je registrovan kod još 266 osoba, od 6.848 testiranih. Na bolničkom lečenju su 1.402 osobe, od kojih se na respiratoru nalazi 66 osoba.

Beoinfo

Epidemijska slika je sve bolja. Na smanjenje broja zaraženih utiče imunizacija. Vakcinacija se sprovodi na više od 220 punktova. 

U Srbiji je do sada, prema podacima Ministarstva zdravlja Srbije, dato ukupno 4.269.018 doza vakcina protiv koronavirusa, a obe doze primilo je 1.881.908 građana. Ukupan broj građana koji su primili prvu dozu i onih kojih su primili obe doze je 2.387.110.

Građani Srbije mogu da biraju između četiri vakcine, proizvođača Fajzer i Biontek, Astra-Zeneka i Sinofarm i ruske “sputnjik V”, čija je proizvodnja prošle nedelje odobrena u institutu “Torlak”.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da Srbija ima odlične rezultate, ne samo na polju vakcinacije već i u ekonomiji, da je primer za mnoge, čak i kada je reč o digitalnim pasošima koje će, kako je ocenila, kao i sve vakcine kojima su građani Srbije vakcinisani, priznavati svi.

Ponovila je da je brine mali procenat vakcinisanih građana mlađih od trideset godina.

“Mladi, a vakcinisano ih je 12 odsto, drže ključ kraja epidemije u svojim rukama, i potpune bezbednosti i sigurnosti i kolektivnog imuniteta”, poručila je Brnabićeva.