SITUACIJA SA KORONOM SVE BOLJA: Krizni štab optimističan, ali evo zašto NEĆE BITI naglog popuštanja mera

Epidemiološka situacija u Srbiji se stabilizuje, sa trendom pada. Moramo da poštujemo preventivne mere jer su one dale efekta, ukazuju lekari.

Pixabay.com/Kolaž

Prema najnovijim podacima, koronavirusom u Srbiji je zaraženo još 158 osoba. Preminula tri pacijenta. Od početka epidemije testirano je 831.677 osoba, a umrlo je ukupno 684 ljudi od kovid 19.

Poslednjih dana epidemiološka situacija se stabilizuje i smiruje. U mnogim gradovima stekli su se uslovi za ukidanje vanredne situacije.

Epodemiolog Darija Kisić Tepavčević je rekla da ima iskakanja u pojedinim gradovima, pa je tako u Odžacima bilo šest pozitivnih od 46 testiranih, što je najveći stepen pozitivnosti u jednom gradu.

“Vidimo stabilizaciju epidemiološke situacije sa trendom pada za koju se nadamo da će se održati u narednom periodu. Moramo da poštujemo preventivne mere jer su one dale efekta i doprinele da se stabilizuje epidemiološka situacija”, zaključila je ona.

Epidemiološka situacija u Beogradu se nedvosmisleno i ubrzano smiruje, tu više nema dileme, izjavio je epidemiolog Predrag Kon.

Kon je istakao da je jasno da građani Srbije koji se vraćaju u zemlju nemaju nijednu dodatnu obavezu i dodao da se mere donose u skladu sa epidemiološkom situacijom.loading...