Situacija sa Olimpijskih igara PODELILA internet: Šta vi kažete?

Olimpijske igre
Wikipedia.org

Sportisti iz svih krajeva sveta na svake četiri godine sjate se u državu koja je baš tada organizator letnjih Olimpijskih igara, i sve svoje navike, kulturu i običaje prenesu u tih nekoliko nedelja.

Fotografija, koja je očigledno obeležila dosadašnji tok takmičenja, izazvala je neverovatnu debatu na društvenim mrežama.

Naime, radi se o odbojci na pesku, u kojoj su učestvovali timovi iz Nemačke i Egipta. Tačnije, odbojkašice su u pitanju, što dodatno stvara “problem”.

Na fotografiji se nalaze egipatska i nemačka odbojkašica, fotografisane u punom rivalstvu. Ništa nije neobično, osim što je egipatski tim obučen u helanke i majice dugih rukava, sa hidžabom na glavi.

Sport koji se igra na pesku, pod suncem, zahteva furioznost i što laganiju odeću, poput bikinija za žene i šortseva za muškarce. Međutim fotografija koja je zbunila čitavu internet zajednicu, tačno pokazuje kako izgleda kada svoju kulturu i običaje neguješ gde god da se nađeš.

Iako je Međunarodna odbojkaška federacija imala standarde kojima se reguliše izgled na terenu, tačnije nošenje adekvatne sportske opreme, još 2012. na Olimpijskim igrama u Londonu dozvoljeno je da se sportisti mogu pojaviti i u helankama i dugim rukavima.

Nakon što su Egipćanke izgubile od reprezentacije Nemačke, bile su i više nego oduševljene što su deo prvog olimpijskog tima u odbojci na pesku i što su imale priliku da predstavljaju zemlju iz koje dolaze.

Nosim hidžab već 10 godina. On me ne sputava da radim stvari koje volim, pa tako ni da igram odbojku na pesku – rekla je Doaa Elghobaši, jedna od egipatskih odbojkašica.loading...