SITUACIJA SVE BOLJA! Manje od 600 novozaraženih, ali OPREZ – ljudi i dalje UMIRU od korone

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 9.329 osoba, od kojih je pozitivno 575 dok je, nažalost 15 osoba preminulo.

Pixabay.com/Kolaž

Na respiratorima je 93 osobe.

Podsetimo, juče je na virus korona bilo testirano 8.331 od kojih je bilo pozitivno 568. Preminulo je 17 osoba, dok je na respiratorima bilo 99 osoba.

Prošlog ponedeljka broj novozaraženih iznosio je 918.

Sve više bolnica izlazi iz kovid sistema

Zbog povoljnije epidemijske situacije i manje pacijenata na bolničkom lečenju, iz kovid režima izašli su kliničko-bolnički centri “Zvezdara” i “Dragiša Mišović”, a tokom nedelje redovnom radu vraća se i Specijalna bolnica u Mladenovcu.

Direktor Univerzitetskog kliničko-bolničkog centra Srbije prof. dr Milika Ašanin rekao je da će se sa kovidom boriti do kraja boriti Klinika za infektivne i tropske bolesti i kovid bolnica u Batajnici, čija se uloga u zdravstvenom sistemu tek sad vidi.

Prof. dr Milika Ašanin rekao je za RTS da će u kovid režimu do kraja ostati Klinika za infektivne i tropske bolesti i kovid bolnica u Batajnici. Istakao je da je, kada je reč o pacijentima, situacija u bolnicama bolja.

– U jeku epidemije u ovom poslednjem, četvrtom talasu epidemije, mi smo imali na dnevnom nivou i po 350 pregleda u našoj prijemno-trijažnoj ambulanti Klinike za infektivne i tropske bolesti, a u danu za nama imali smo 77 i taj trend je bolji – naveo je Ašanin tokom gostovanja u Jutarnjem dnevniku.

Kako je dodao, uz to ide i manji broj hospitalizacija i da je klinika na polovini popunjenosti kapaciteta, a da se uloga kovid bolnice u Batajnici u zdravstvenom sistemu Srbije tek sad vidi.