SITUACIJA U CRNOJ GORI SE (NE) SMIRUJE: “Prolivena krv policijskih službenika neće ostati nekažnjena”

Vernici Srpske pravoslavne crkve okupili su se i sinoć u nekoliko gradova Crne Gore u znak protesta protiv Zakona o slobodi veroispovesti, javili su podgorički mediji.

Beta

Okupljanja su juče organizovana u hramovima i crkvama u Beranama, Bijelom Polju, Budvi, Kotoru, Podgorici, Plužinama, Žabljaku, Pljevljima, i za sada protiču mirno.

Uprava policije (UP) saopštila je da je više osoba procesuirano zbog incidenata na teritoriji Podgorice, Danilovgrada i Nikšića koji su se tokom protestnih šetnji dogodili prethodnih dana.

Direktor policije Veselin Veljović je kazao prethodno da neće dozvoliti napade na policijske službenike koji izvršavaju radne obaveze i zadatke u skladu sa zakonom i da će na svaki oblik ugrožavanja energično odgovoriti.

“Prolivena krv policijskih službenika neće ostati nekažnjena. Odgovornost moraju nositi i oni koji pozivaju na nasilje i vandalizam pod plaštom odbrane svetinja. Očigledni su pokušaji sa strane da se radikalizuju bezbednosne prilike u Crnoj Gori. Svi koji zapaljivom retorikom uznemiruju gradjane i izazivaju nespokoj porodica, snosiće posledice ako neko strada”, kazao je Veljović.

On je dodao da će crnogorska Uprava policije svim raspoloživim sredstvima učiniti sve što je potrebno da zaštiti sve građane i neće dozvoliti narušavanje bezbednosti u državi.

Tokom sinoćnih incidenata povređena su četiri policajca.