Situacija u Srbiji SVE BOLJA, od danas na snazi NOVE MERE KRIZNOG ŠTABA

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je od posledica zaraze preminulo još 11 ljudi, a koronavirus je potvrđen kod 248 osoba.

Pixabay.com

Na snazi su nove mere Kriznog štaba. Ugostitelji će od danas moći da rade svakog dana do ponoći, i na otvorenom i u zatvorenom prostoru, a trafikama će biti dozvoljen rad od 0 do 24 časa.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon rekao je za RTS da se u Srbiji definitivno diže kolektivni imunitet, da tu nema spora, kao i da situacija ne može da se poredi sa prošlogodišnjom.

Direktor Kancelarije za IT i e-Upravu Mihailo Jovanović naveo je da je odziv građana za vakcinaciju u gradovima sve bolji, i da je 15 gradova i opština prošlo brojku od 50 odsto vakcinisanih punoletnih građana.

Govoreći o vakcinaciji mladih, naveo je da se sve više vakcinišu, ali, kako je napomenuo, nedovoljno.

Počelo je prijavljivanje građana za pomoć od 3.000 dinara. Za pomoć se na sajtu Uprave za trezor mogu prijaviti svi državljani Srbije stariji od 16 godina koji su primili vakcinu, ili su se do sinoć prijavili za vakcinaciju uz uslov da je prime u narednih sedam dana.

Građani Srbije od juče mogu da na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu, u pošti na Terminalu 1 u prizemlju, dobiju digitalni zeleni sertifikat, dok će na šalterima još 200 pošta širom zemlje ova usluga biti dostupna od srede, 2. juna.