SKANDAL IZ MLADOSTI: Na fotografiji je POLITIČAR OBOJEN U CRNO, a ono što radi strašno je rasistički (FOTO)

U Kanadi je danas objavljen novi video snimak na kojem je lice kanadskog premijera Džastina Trudoa našminkano crnom bojom u vreme kad je bio tinejdžer, preneo je Radio Slobodna Evropa (RSE).

Beta

Trudo se izvinio u sredu nakon što su objavljene fotografije sa dve slične scene – jednom kada je bio nastavnik, a drugi put student. 

Na snimku, do kojeg je prvi došao Global njuz, vidi se Trudo u majici i pocepanim farmerkama, dok su njegovo lice i ekstremiteti prekriveni crnom bojom. Mladi Trudo se na pomenutom snimku smeje, sa ispruženim rukama u vis, isplaženog jezika i praveći grimase.

Beta

Njegova Liberalna partija je saopštila da je video autentičan i snimljen je početkom 90-ih, preneo je Bi Bi Si (BBC).

Trudo se danas ponovo izvinio građanima rekavši da tada nije znao koliko je njegovo ponašanje štetno. 

Lice našminkano crnom bojom, češće se praktikovalo u prošlosti naročito u industriji zabave, uključujući belce koji su se šminkali tamnim bojama, a što je masovno osuđivano kao rasističko ponašanje. 

Neugodne slike po Trudoa objavljene su manje od pet nedelja uoči izbora na kojima ga čeka neizvesna borba da dobije drugi mandat. Konzervativna partija predvodjena Endrjuom Širom, prema istraživanjima javnog mnjenja, ima podjednake šanse na izborima zakazanim za 21. oktobar.loading...