SKANDAL NA GRANICI: Srpskim košarkašima zabranjen ulaz na KOSOVO

Košarkašima Sloge iz Batočine danas nije dozvoljeno da preko administrativnog prelaza Jarinje udju na Kosovo kako bi u severnom delu Kosovske Mitrovice odigrali utakmicu u okviru Druge srpske lige.

pixabay.con

Kako je preneo portal Kosovo onlajn, na svom Fejsbuk profilu košarkaš Trepče Igor Dašić naveo je da je ponovo zabranjen prolazak košarkaške ekipe koja je trebalo da odigra utakmicu sa Trepčom.

Po navodima portala, to je drugi slučaj u prethodnih 20-ak dana da se košarkašima iz centralne Srbije onemogućava ulaz na Kosovo.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju ocenila je da zabrana košarkašima Sloge iz Batočine da udju na Kosovo kako bi odigrali utakmicu u okviru Druge srpske lige, predstavlja pokušaj “izolacije srpskog naroda na severu Kosova i Metohije”.

U saopštenju se navodi da je “anticivilizacijsko ophodjenje Prištine samo još jedan od argumenata u prilog tvrdnji da su samoproglašeno Kosovo i tamošnje privremene institucije samouprave pretnja stabilnosti regiona i neprijatelj vrednosti na kojima počiva civilizacija”.

“Sport je makar simbolično preživljavao i u najmračnijim trenucima evropske istorije, a drevni narodi su čak u ratno vreme proglašavali primirja kako bi se sportisti slobodno takmičili. Oni koji su u Prištini doneli odluku da sistematski sprečavaju Srbe da se bave sportom i takmiče ne kaskaju, dakle, za savremenim civilizacijskim vrednostima, već zaostaju i za onima koji su živeli pre dva i po milenijuma”, stoji u saopštenju.

loading...