SKANDAL O KOME BRUJE MREŽE: Kamere zabeležile SRAMNI DETALJ sa polaganja venca na spomenik NATO ŽRTVAMA (VIDEO)

Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, položila je pre dva dana vence na Spomenik deci stradaloj u NATO bombardovanju. Iako je u pitanju protokolarni događaj, gest ljudi koji su bili u pratnji ministarke, ostaće upamćen kao velika sramota.

Beoinfo

Povodom obeležavanja Dana sećanja na stradale u NATO bombardovanju, Kisić Tepavčević koja je i predsednica Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, posetila je spomen-obeležje Milici Rakić i drugoj deci stradaloj u bombardovanju 1999. godine. Ona je došla u Tašmajdanski park sa delegacijom i u pratnji vojske, a kada je trebalo da postave vence, uklonjeno je cveće kao i venci koje je neko pre nje doneo i ostavio na spomeniku.

Kamere su zabeležile kako neko odnosi venac i u prolazu kaže da će ih vratiti posle slikanja, ali to se nije desilo. Snimak je postao viralan i izazvao je bes i nevericu kod korisnika društvenih mreža koji su mahom komentarisali da “ovakva bahatost do sada nije viđena”.

U međuvremenu, Studentski klub Pravnog fakulteta saopštio je da su njihovi članovi postavili venac na spomenik “Bili smo samo deca” na Tašmajdanu, kako bi odali počast stradalima u bombardovanju 1999. godine, a koji je sklonila ministarkina delegacija.

Oni su naveli da ne žele da ulaze u razloge ovog postupka državne delegacije, koji osuđuju, već da izraze žaljenje što je taj dan opet pokazao da ni oko suštinskih nacionalnih interesa, kao što je sećanje na žrtve, ne može doći do ujedinjenja.

Sa druge strane, oglasila se i ministarka Darija Kisić Tepavčević. Ona je juče izjavila da nije videla da je cveće sklonjeno i uputila je izvinjenje.

– To je neko zlonamerno uradio. Da sam bila tu, nikad ne bih dozvolila da jedan cvet bude pomeren! Moja je i naša dužnost da poštujemo svaku žrtvu, a posebno dečiju. Istina je da nisam bila blizu spomenika, da je protokol sređivao vence i da s tim ništa nemam – rekla je Kisić Tepavčević u izjavi za Blic.

MLADE NADE DS I SNS U KLINČU: “Obračuna” Nevene i Alise sa RTS-u od sinoć SVI KOMENTARIŠU (VIDEO)