SKANDAL TRESE HRVATSKU: BBB na Uskrs pretili Srbima klanjem (VIDEO)

Sraman i skandalozan čin navijača Dinama iz Zagreba zabeležen je u Borovu na pravoslavni Uskrs.

screenshot/facebook.com/Općina Borovo Општина Борово

Grupa muškaraca marširala je kroz Borovo Selo pevajući “Oj, Hrvatska, mati, Srbe ćemo klati”, a za njom je išao policijski automobil.

Sve to dokumentovano je video snimcima, koji su se pojavili na Fejsbuku.

To je objavio i novinar Nikola Vukobratović, koji je bio posebno ironičan zbog ovog čina.

– Dakle, policija je uredno registrovala, pratila i osigurala korteo BBB kroz Borovo na pravoslavni Uskrs u zoru, na kojem su pevali ‘Ubij Srbina’ i ‘Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati’. Doslovno ljudima pred kućama. Hvala državnim institucijama na promptnoj reakciji – naveo je Vukobratović uz priložene snimke.

Oštrom reakcijom odmah se oglasio i potpredsednik Vlade Republike Hrvatske iz redova SDSS-a, Boris Milošević. Rekao je da je zgrožen ovakvim porukama i osuđuje ih.

– Danas zvone zvona na hramovima, pravoslavni vernici slave najradosniji hrišćanski praznik koji znači pobedu života nad smrti, čovekoljublje, mir i ekumenizam. Primaju čestitke od svoje rodbine, komšija i prijatelja katolika koji uzvraćaju na čestitanje od pre mjesec dana. Tako zajedno gradimo našu zemlju poštujući jedni druge kako su to činili naši stari. Kada zatreba uzajamno se pomažemo i održavamo plamen društvene solidarnosti koji se svakodnevno pokazuje na Baniji. Treba nam taj plamen da negdje pokidane veze u zajednici ponovo povežemo s pogledom na zajedničku budućnost.

Zgrožen sam ovim porukama i oštro ih osuđujem! Kome je potrebno sijanje mržnje? Put mira neće zaustaviti – napisao je Milošević na svom Facebooku.

Oglasio se Milanović

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović oglasio se na Fejsbuku o današnjem incidentu u Borovu, gde je grupa muškaraca urlala “ubij Srbina” i “oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati”.

– Grupa muškaraca danas je u Borovu poticala na nasilje koristeći gnusan govor mržnje protiv naših sunarodnika Srba. To je sramota i za svaku osudu. Ali vidio sam da im je tamo, mirnim auto-mimohodom asistirala i policija, policija kojom upravljaju zajedno Plenković i Pupovac. Šta je tamo radila policija, ako nije preventivno štitila red i zakon? Još će biti da sam ja kriv što Plenkovićeva i Pupovčeva policija u Borovu nije radila svoj posao danas. Kao što ga nije radila kada je s groblja u Borovu trebalo pomeriti mauzolej neplivaču Šoškočaninu. Da, meni smeta, kao što bi mi smetao spomenik Maksu Luburiću. A nekome odgovora da taj spomenik bude tamo i provocira. I da se ništa ne čini – napisao je Milanović.