SKANDAL U ALBANSKOM PARLAMENTU: Ramu su nedavno gađali jajima, a sada je prošao mnogo gore (VIDEO)

Incident je usledio pošto se albanski premijer obratio lideru opozicije, koji je više govorio o "kriminalu aktuelne albanske vlade", nego o ratifikaciji Protokola o učlanjenju Severne Makedonije u NATO.

printscreen/youtube.com/Gazeta Shqiptare

Poslanik iz redova opozicione albanske stranke Demokratske partije Edi Paloka izazvao je u četvrtak incident u parlamentu pošto je polio bojom premijera Edija Ramu, prenosi Plusinfo.mk.

Incident je usledio pošto se albanski premijer Rama obratio lideru opozicije Ljuljzimu Baši, koji je više govorio o “kriminalu aktuelne albanske vlade”, nego o ratifikaciji Protokola o učlanjenju Severne Makedonije u NATO, ističući da “dete ne zna šta radi i šta priča”, te da nije momenat za ovo zbog autobuske tragedije u Severnoj Makedoniji i zbog važnosti tačke na dnevnom redu.

Na zahtev predsednika parlamenta Gramoza Ručija, pripadnici Nacionalne garde koje su zadužene za obezbeđenje parlamenta izbacili su Palokija iz skupštinske sale.

Paloki je dobio desetodnevnu zabranu ulaska u parlament.

Rama se tim povodom izvinio predsedniku makedonskog Sobranja Talatu Dzaferiju koji je bio prisutan na sednici.

Lider albanske opozicije Ljuljzim Baša je iskoristio ovu priliku da pozove građane da masovno dođu na antivladine protesta zakazane za 16. februar, ocenivši da su danas prisustvovali “sahrani države”.