SKANDAL U BIH: Na ambasadi Srbije u Sarajevu zalepljena MRTVAČKA GLAVA I UVREDLJIVA PORUKA (FOTO)

policija
pixabay.com

Na ulazu u Ambasadu Srbije u Sarajevu nepoznata lica zalepila su plakat na kome je nacrtana mrtvačka glava, ispod koje piše "Četnici kostobacani".

 

Ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević rekao je da je do incidenta došlo juče između 17.30 i 18 sati, nakon čega je obaveštena policija koja je izvršila uviđaj i uzela plakat radi veštačenja.

 

Vukićević smatra da su ovaj, vrlo provokativan plakat, i za danas u 11 časova najavljene demonstracije Bošnjačkog pokreta ispred zgrade Amabasade dva povezana događaja. On je istakao da nema nijednog povoda za takve reakcije.

Niti smo šta radili, niti preduzimali, ni ambasada, niti Srbija da bi se tako reagovalo. Razlog može da bude današnja proslava državnog praznika, i da se na taj način pokaže raspoloženje jednog dela bošnjačke populacije koji ne želi dobre srpsko-bošnjačke odnose, koji želi incidente i ne želi normaliziciju odnosa između zemalja u regionu, pre svega između BiH i Srbije – ocenio je Vukićević.

On je najavio da će Ambasada Srbije u Sarajevu podići mere bezbednosti, jer joj je to obaveza posle ovakvog incidenta i najavljenih demonstracija.

Srbija danas obeležava Dan državnosti – Sretenje, povodom čega će i Ambasada Srbije u BiH organizovati prijem.loading...